Wij gaan weer optreden: Op zaterdag 25 mei treden wij op tijdens de Dag van de Muziek in Den Helder, komt allen naar dit geweldige evenement. Verder kunnen wij nog bassen /baritons in ons koor gebruiken. Wilt u zingen? meld u dan aan via de button “Aanmonsteren”, of via de button “Contact”.

Jubileumoptredens

HET HUISDUINERKOOR BESTOND (in oktober 2015) 20 JAAR EN DIT HEBBEN WIJ GROOTS GEVIERD!!!!!

In de afgelopen jaren bent u ons koor vaak tegen gekomen bij; Sail, Heldserse Visserijdagen, Dag van de Muziek etc.

Wij hebben ook regelmatig opgetreden in het Gemini ziekenhuis en bij diverse zorginstellingen en….. ieder jaar gaven wij een eigen “concert” t.b.v. een weekend weg naar de Waddeneilanden of het vaste land van Nederland om daar tezamen met het plaatselijke koor een optreden te verzorgen.

Zoals u natuurlijk bekend is zingt ons koor 4-stemmig over de zee en wij zingen ook een aardig woordje “over de territoriale wateren” bijvoorbeeld in het Spaans, Duits, Engels en nog vele andere talen. Niets wordt geschuwd in deze liederen, de ruige zee, alcoholgebruik, in iedere stadje een ander schatje, afscheid op de kade en vele ..vele andere zee gerelateerde zaken worden door ons bezongen op een enthousiaste gezellige wijze en nodigt uit tot meezingen en meedeinen!

Tot op heden hebben wij 5 cd’s uitgebracht en alleen de laatste twee cd’s zijn nog te bestellen via onze site.
Ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum hebben wij -tijdens ons jubileumconcert – onze 5e cd uitgebracht.

Ons jubileumconcert werd gehouden op zaterdag 7 november in de nieuwe schouwburg op het terrein van Willemsoord.
Wij waren enorm trots en blij dat ons concert de eerste was (in de grote zaal) van de optredens van de Helderse verenigingen.

Ons optreden werd opgeluisterd door twee bekende artiesten, nl: ASTRID NIJGH en JEROEN ZIJLSTRA en de avond werd gezellig afgesloten met een optreden van de BinnenBand.

 

 Hieronder leest u over onze andere jubileumoptredens:


“NOORDERHAAKS”

In september 2005 bestond ons koor 10 jaar. Om dit te vieren organiseerden wij een shantyfestival met de naam “Noorderhaaks” in ons eigen Huisduinen. Vanaf 8 podia schalde de zeemansdeunen door het dorp.
Onze gasten werden getracteerd op koffie, bier en een maaltijd bestaande uit….VIS!
Ook werd onze 2e CD -óók “Noorderhaaks”- aan Neptunus aangeboden.

Toevallige bijkomstigheid was, het gelijktijdige …feest van de dorpsvereniging Huisduiner Belang. Door de bundeling van krachten werd het een geweldig weekend waar menigeen nog lang over heeft nagepraat !


“DE HOGE CEE”

2½ jaar later was het weer feest! In het monumentale Napoleontische Fort Kijkduin, besloten wij een bijzondere waterpartij te geven… Het fort was gevuld met ruim 500 opstappers en genoten van ons, maar zéker van Piet Veerman, die speciaal voor ons richting Huisduinen was gevaren. Die Piet, hij bracht veel te weeg met zijn oude bekende toppers, maar het klapstuk (waren wij natuurlijk….) was wel Sailing Home samen met ons koor! Dit lied heeft daarvóór, maar ook daarna, nooit meer zó mooi geklonken!
Wéér een CD van de helling…… “de Hoge Cee”.
Vele opstappers hadden het zo naar hun zin bij “bal na”, dat “Ancors Aweigh” pas in de vroege nacht klonk; dat kon natuurlijk ook niet anders, want als je “de Binnenband” uitnodigt voor een feestje, weet je dat het vroeg wordt…


“JUTTERBITTER EN SCHEEPSBESCHUIT”

Time flies, want ineens bestonden we 15 jaar….. Wij houden van feest, maar ook willen wij onze trouwe fans af en toe bedanken en tracteren!
Geen taart en limonade, maar ‘Jutterbitter en Scheepsbeschuit’, wat achteraf tóch weer ‘bier en haring’ bleek te worden!

Op 6 november 2010 huurden we de Helderse schouwburg de Kampanje af om hem vervolgens hélemaal uit te verkopen. 700 man op het kampanjedek……. Een geweldig succes!
Dit keer hadden we het Nieuwedieper Visserskoor uitgenodigd, om de goede band onderling te bevestigen.

Meestal zijn wij wel leuk, (volgens velen) maar wat er deze avond gebeurde, was ongekend!
Een fantastisch optreden (volgens aanwezigen) en de finale, met 150 koorleden, was een zeer indrukwekkend gezicht en geluid!

De “afterparty” had ook een hoog beaufort-gehalte…
Bij de muziek van “Grooves” was het goed dobberen; lekkere jazzyklanken waar ook op gedanst werd en
na Grooves, stond “Renata”, met haar dijk van een stem, garant voor een swingend begin van de nieuwe dag.
Op naar de 20 jaar……..
Het bleef nog lang onrustig in de Kampanje….
150 zeemannen, zeevrouwen en vissermannen op het podium
van “de Kampanje”.